Neem contact op
+32 472 07 79 19

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C grootHet ventilatiesysteem C werkt met het principe van mechanische afvoer en natuurlijke toevoer.

Een ventilatiesysteem C zal de vervuilde lucht via afvoerroosters in o.a. toiletten, badkamers, douchecellen, bergingen en keukens uit de woning zuigen en afvoeren naar buiten. Door de onderdruk die hierdoor gecreëerd wordt, wordt verse lucht via raamroosters de woning binnengebracht. Intern in de woning wordt de lucht tussen de kamers getransporteerd via roosters in deuren, of via een opening onder de deuren. Meestal wordt een bedieningsschakelaar in de keuken geplaatst, waarbij men keuze heeft tussen laagstand, middenstand en hoogstand. De ventilatie wordt nooit uitgezet.

 

Voordelen van ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C geeft je een goede luchtafvoer van vervuilde binnenlucht. Dit doordat deze via een motor wordt afgezogen en naar buiten geblazen. Je hebt een gecontroleerde luchtafvoer ongeacht de weersomstandigheden.

Nadelen van ventilatiesysteem C

In de winter blaas je de warme binnenlucht gewoon naar buiten. Doordat je lucht uit de woning zuigt ontstaat er onderdruk in de woning en wordt er lucht via toevoeropeningen naar binnen gezogen. De binnenkomende lucht is in de winter koud met als gevolg dat je deze dient op te warmen wat je energie kost. Tevens zal die binnen komende lucht een koude tocht creëren in de woning.
In de zomer komt er ongewenste warme lucht naar binnen.

Dit ventilatiesysteem wordt in deze tijd nog veel toegepast. Ze levert tevens weinig E punten voor de EPB berekening.
Maar door vraaggestuurd ventilatiesysteem C zoals Renson C+, Duco, … krijg je meer E punten.
Bij dit systeem kunnen wij u de Afvoer ventilator met zijn kanalen leveren en de doorvoeren door gevel of dak.
Ook de afwerkingsroosters voor in plafond of muur kunnen wij leveren.
De raamroosters dient u te halen bij raam producenten.